Objavljeno 13. 08. 2014

Vsako zadnjo soboto v mesecu organiziramo delavnice z različnimi tematikami, s področja pilatesa in feldenkraisa. Delavnice vodi in organizira Žiga Tolič, glavni inštruktor in gonilna sila pilates studia Gibanica.

Delavnice so primerne za vsakogar, še posebej pa udeležbo priporočamo tistim, kateri obiskujete skupinske treninge pilatesa ali kakšno drugo obliko skupinske telovadbe. Število prostih mest na vsaki delavnici je omejeno, zato je obvezna prijava. Za prijave in dodatna vprašanja nas kontaktirajte preko elektronske pošte info@gibanica.si ali preko telefona 040 390 660.

 

Cena 2 urne delavnice za vse kateri imate aktivne mesečne ali semestrske karte : 30 EUR, ostali 60 EUR.

Cena 1 urne delavnice za vse kateri imate aktivne mesečne ali semestrske karte : 15 EUR, ostali 30 EUR.

 

Urnik delavnic v soboto 27. septembra 2014:

9:00 – 11:00: Ne morem sedeti na tleh z iztegnjenimi nogami, brez bolečin v kolkih.

11:30 – 13:30: Ne morem dvigniti glave in trupa brez bolečin v vratu.

14:00 – 15:00: Izboljšajte pilates tehniko.

 

Urnik delavnic v soboto 25. oktobra 2014:

9:00 – 11:00: Dihajmo z lahkoto (Feldenkrais delavnica)

11:30 – 13:30: Medenično dno

14:00 – 16:00: Ne morem dvigniti glave in trupa brez bolečin v vratu.

 

Urnik delavnic v soboto 29. novembra 2014:

9:00 – 11:00: Ne morem sedeti na tleh z iztegnjenimi nogami, brez bolečin v kolkih.

11:30 – 13:30: Ne morem dvigniti glave in trupa brez bolečin v vratu.

14:00 – 16:00: Raztezanje

 

Urnik delavnic v soboto 20. decembra 2014:

9:00 – 11:00: Pilates za pisalno mizo.

11:30 – 13:30: Kako sedeti bolje? (Feldenkrais delavnica)

13:45 – ???: Nazdravljanje praznikom in druženje ob zaključku leta. Brezplačna delavnica – HO HO HO CIN CIN CIN :)

 

“Urnik in tematika delavnic se lahko spremeni glede na povpraševanje.”

 

Opisi delavnic

 

Ne morem sedeti na tleh z iztegnjenimi nogami, brez bolečin v kolkih:

Kolčni sklep je izjemno pomemben sklep v našem telesu. Omogoča premikanje/hojo in je tudi glavni prevodnik teže telesa, ko ste v stoječem položaju. Delavnica je namenjena vsem, kateri se soočate z mišičnimi bolečinami okoli kolčnega sklepa. Bolečine se navadno pojavijo pri vadbi med tem ko sedite, delate polovične spuste, rotacije v sedečem položaju, itd. Rešitev tega problema vam bo omogočila pravilno delovanje kolčnega sklepa med omenjenimi vajami. Na delavnico ste vabljen tudi tisti, ki nimate opisanih problemov, saj se boste naučili kako izboljšati vaše vsakodnevne aktivnosti, kot so sedenje v službi, hoja, tek, itd.

Ne morem dvigniti glave in trupa brez bolečin v vratu:

Vrat je pri veliko ljudeh zelo obremenjen del telesa. Zaradi sedečega dela je neprestano pod obremenitvijo zaradi napačne telesne drže. Velikokrat se pojavi problem med vadbo, ko vaja zahteva dvignjeno glavo in ramena. Delavnica bo vsebovala tehnike sproščanja mišic vratu, katere boste lahko dnevno izvajali doma ali v pisarni. Naučili pa se bomo pravilne aktivacije ustreznih mišic v trupu, kar bo razbremenilo vratne mišice pri pilates vadbi, kot tudi zunaj studia.

Raztezanje:

Si želite boljšega počutja in gibčnejšega telesa? Raztezanje mišic je zelo pomembno za ohranjanje ustrezne gibljivosti sklepov, kateri so velikokrat premalo gibljivi. Manjša gibljivost se često pojavi zaradi sedenja v službi ali okvarjanja z različnimi športi, kateri vas delajo močnejše a žal tudi manj gibljive. Raztezanje je varno le, če je tehnika raztezaja pravlna. V nasprotnem primeru lahko delamo škodo obsklepnim strukturam. Prodružite se nam in se v eni uri raztegnite varno in učinkovito.

Izboljšajte pilates tehniko:

Lahko svoj pilates naredim še boljši? Kako izbolšati popolni spust ali stotko? Kako narediti lahko vajo tako težko, da bom komaj naredil eno dobro ponovitev? Skoncentrirali se bomo na posamezne vaje in jih izboljšali z namenom, da boste na naslednji skupinski vadbi lahko bili še boljši. Vse to brez kompromisov na račun varnosti vaše hrbtenice. Bodite pripravljeni na psiho dramo in tresenje mišic.

Dihajmo z lahkoto:

Dihanje nam omogoča ogromno mišic v telesu, ki pa so velikokrat zaradi stila življenja in stresa ohromljene. Tako so nezmožne opravljati svoje delo, kar je lahko vzrok slabega počutja. Te mišice se da osvoboditi in jih narediti ponovno funkcionalne. Pridružite se nam skozi preproste feldenkrais lekcije in zadihajte z lahkoto, kot še nikoli poprej.

Medenično dno:

Zdrave in močne mišice medeničnega dna so ključnega pomena za kavaliteto življenja. Porod, starost, bolezen,.. so razlogi za težave, ki nastopijo ob slabi kondiciji teh mišic. Tudi moški niso nobena izjema pri tem. Naučili se bomo pravilno izvajati vaje za krepitev mišic medeničnega dna, kar bo dobra investicija za pozno starost.

Pilates za pisalno mizo:

Nimam časa za pilates ni več izgovor. Danes večina ljudi preživi ogromno časa za pisalno mizo, kar jim bo na dolgi rok uničilo telesa. Zakaj ne bi to dejstvo obrnili sebi v prid in se naučili nekaj preprostih vaj in trikov, s katerimi boste lahko po 8 urnem delavniku odšli domov še močnejši kot ste prišli.

Kako sedeti bolje?:

Velikokrat me sprašujejo kakšen stol jim priporočam za sedenje v službi. Kvaliteten stol pomaga pri sedenju, ampak če smo odvisni od točno določenega stola in nam ga potem vzamejo smo v težavah. Naučite se organizirati svoje telo, tako kot je najbolje za vas, ne glede na okoliščine in stol na katerem sedite.