Pilates | Za koga je primeren | Naprave za pilates | Individualna vadba | Reference | Izobraževanja

Kdo smo in kaj vam lahko ponudimo

Pilates je izredno učinkovita vadba, ki je v praksi prisotna že zadnjih 100 let. Ali bo tako učinkovita in priljubljena še naslednjih 100 let pa je odvisno samo od nas, učiteljev, inštruktorjev in trenerjev. Po znanje za uspešno kariero v pilates industriji je danes potrebno v tujino. Taka študijska potovanja vam vzamejo ogromno enerigije, časa in denarja. V času odsotnosti je tudi onemogočeno vaše delo kar še dodatno podraži stroške izobraževanja zaradi izpada dohodka. Pred vami je edinstvena priložnost pridobiti najnovejše informacije in izkušnje brez, da bi zapustili Slovenijo.

Izobraževanja vodi in organizira Žiga Tolič, glavni inštruktor in gonilna sila pilates studia Gibanica. Od leta 2007 se profesionalno izobražuje na vseh področjih pilatesa (MAT, equiptment,….), anatomije, biomehanike, biomehaničnega reševanja problemov Nevrokinetike in Feldenkrais metode. Njegova želja po novem znanju in izkušnjah ga vodi po celem svetu v iskanju najboljših učiteljev na svetu. Je lastnik in vodja polno opremljenega pilates studia, ki je bil leta 2009 prvi studio, ki je ponujal vadbo na različnih pilates napravah. S svojim bogatim znanjem in izkušnjami smo prepričani, da vam lahko odgovori na vsako konkretno vprašanje, ki ga imate v zvezi s pilatesom. Ker pa je pilates osnova vsem športnim panogam ima Žiga tudi veliko izkušenj tudi pri delu tako z rekreativnimi športniki, kot vrhunskimi atleti.

Izobraževanja in predavanja so individualna ali po naročilu tudi v skupini. Skupaj lahko rešimo vse izzive s katerimi se soočate med svojim delom.

Znanje, ki ga boste pridobili pri naših izobraževanjih boste lahko brez problema uporabili pri svojem delu, kar vam bo kmalu povrnilo finančni vložek.

Trenutno se izvajajo naslednja izobraževanja in študijske skupine

PILATES študijska skupina: je namenjena inštruktorjem pilatesa, joge, skupinskih vodenih vadb in fitnesa, ki jih zanima razvijanje idej in izmenjava znanja in izboljševanje učiteljskih veščin poučevanja. Skupina je namenjena izpopolnjevanju, izmenjavi znanja in učenje principov pilatesa. Učenje anatomije, gibalnih vzorcev, disfunkcionalnih vzorcev, korekcij, itd. Vse to bo omogočeno preko videa, deljenju zanimivih objav in člankov. Skupina tudi nudi podporo članom, ko pri svojem delu naletijo na slepo ulico in rabijo nasvet in nazadnje tudi organizacija rednih srečanj z različnimi tematikami.

Naslednje srečanje skupine bo v soboto, 11.1.2020 med 9 in 14 uro. Za več informacij glede vsebine in tematike pišite na info@gibanica.si

Cena posameznega srečanja (5 ur) je 100EUR.

NKT Slovenia: je študijska skupina namenjena certificiranim praktikom, kot tudi študentom NKT (Nevrokinetika). Skupina je namenjena izpopolnjevanju, izmenjavi znanja in učenje principov NKT. Učenje anatomije, gibalnih vzorcev, disfunkcionalnih vzorcev, korekcij, itd. Vse to je omogočeno preko videa, deljenju zanimivih objav in člankov. Skupina tudi nudi podporo članom, ko pri svojem delu naletijo na slepo ulico in rabijo nasvet in nazadnje tudi organizacija rednih srečanj z različnimi tematikami. Skupina je zaprtega tipa, kar pomeni, da v njej lahko sodelujejo le certificirani praktiki NKT in aktivni študentje, ki so v izobraževalnem procesu.

Naslednje srečanje skupine bo v petek, 29.11.2019 med 17:30 in 20:00

Cena posameznega srečanja (dve uri) je 30 EUR

FELDENKRAIS Študijska skupina: je namenjena učiteljem in študentom te metode. Skupina je zaprtega tipa, kar pomeni, da v njej lahko sodelujejo le certificirani učitelji metode Feldenkrais in aktivni študentje, ki so še v izobraževalnem procesu.

Naslednje srečanje skupine bo v petek, 24.1.2020 med 18:00 in 20:00

Cena posameznega srečanja (dve uri) je 30 EUR

Želite izobraževanje po svojih željah? Že vrsto let organiziram predavanja v podjetjih, individualne seminarje za inštruktorje, športne trenerje, športnike in ostali strokovni kader

 • Ne veste kako bi lahko še popestrili svojo vadbo?
 • Imate težave pri sestavljanju programov?
 • Vaše stranke ne dosegajo željenih rezultatov pa ne veste zakaj?
 • Imate pripomočke za vadbo, pa ne veste kako jih uporabljati ali pa vam je zmanjkalo idej?
 • Želite osvežitev pilates tehnike?
 • Se vam konkretne pilates vaje zdijo pretežke ali prelahke?
 • Uporaba tehnike Feldenkrais za izboljšanje kvalitete gibanja (osvobodi vrat, osvobodi kolke, osvobodi hrbtenico, zadihaj z lahkoto,…).
 • Biomehanično reševanje problemov (fleksija kolka, gibanje hrbtenice, sprostitev napetih mišic,..).
 • Uporaba pripomočkov za pilates (žoge, trakovi, palice, obroči,..).
 • Uporaba naprav za pilates (reformer, cadilac, spine corector, ladder barrel, tower in chair).
 • Optimizacija telesnega gibanja, kot osnova za doseganje vrhunskih rezultatov v športu (stabilizacija, graditev moči, povečevanje gibljivosti skozi moč in postavitev telesa)

Termini izobraževanja

Termin izobraževanja se dogovori z vsakim naročnikom individualno.

Lokacija

Pilates studio Gibanica, Ulica Jožeta Jame 14, 1000 Ljubljana ali na lokaciji po vašem izboru.

Cenik za predavanja in vodenje delavnic

Cena
1,5 ure (90 minut) 255 EUR
1 dan (6x 60 minut) 720 EUR
Za delo izven Ljubljane, se potni stroški obračunajo posebej.

Reference

 • gostujoči predavatelj v organizaciji Pilates Modling, Dunaj 2015 (Vsebina: fleksija kolka)
 • predavatelj na XIV. mednarodnem festivalu FZS, Ljubljana 2015 (Vsebina: zadihajmo z lahkoto, pilates za moč hrbtenice in kako dvigniti glavo od tal brez bolečin v vratu)
 • predavatelj na XV. mednarodnem kongresu FZS, Bled 2016 (Vsebina: (ne)varen pilates, osvobodi vrat in stabilizacija)
 • Organizacija izobraževanj za zaposlene v podjetjih (Simps’s, ENI, GŠ Vrhnika, RTV, MSD,…)
 • predavatelj na XVI. mednarodnem kongresu FZS, Bled 2017 (Vsebina: progresija v pilatesu, osnovni pilates – najtežji pilates)
 • organizator in vodja študijske skupine za Nevrokinetično terapijo v Sloveniji.
 • organizator in vodja študijske skupine za pilates.
 • predavatelj na 18. mednarodnem kongresu FZS, Portorož 2019 (Vsebina: Nevrokinetična terapija)
 • gostujoči predavatelj v organizaciji Fiskulture – center urbanega gibanja, Zagreb 2019

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV).

Dodatne informacije in prijave

Žiga Tolič

GSM: 040 390 660
E-pošta: info@gibanica.si