Pilates | Za koga je primeren | Naprave za pilates | Individualna vadbaReference | Izobraževanja

V Gibanici prodajamo življenjsko zavarovanje za vašo hrbtenico, medenico in ostale sklepe v telesu.

 

 

 

Pri našem delu upoštevamo in spoštujemo osnovne kriterije za varno hrbtenico, kar pomeni, da ne spreminjamo naravnih krivin hrbtenice pod obremenitvijo. Kaj to pomeni? To pomeni, da smo tradicionalne Pilates vaje, ki od vadečih zahtevajo ekstremne upogibe hrbtenice pod obremenitvijo spremenili in jih učimo na način, da so popolnoma varne za vaš hrbet. Smo tudi prvi v Sloveniji, ki na to opozarjamo.  Poleg tega naše vadeče učimo tudi zelo pomembne pravilne aktivacije mišic medeničnega dna. Te mišice vedno in brez izjeme uporabljamo pri vsaki vaji.

Pri nas vas učimo tako, da boste najprej znali aktivirati najpomembnejše mišice v telesu. To so mišice ki podpirajo in varujejo vašo hrbtenico in medenico. Vsaka vaja, ki jo boste nato izvajali bo izzivala vašo sposobnost vzdrževanja aktivacije teh mišic pod obremenitvijo. Posledica tovrstnega dela je, da postanete močnejši in stabilnejši. Moč in stabilnost pa vam bosta omogočila, da boste v svojem telesu lahko živeli brez omejitev in bolečin

Pilates je tehnika gibanja, ki jo je razvil Joseph Hubertus Pilates. Dokumentiranih je preko petsto različnih vaj, ki se lahko izvajajo na blazinah ali na posebnih napravah. Bistvo te tehnike je, da pri čisto vsaki vaji uporabljamo najpomembnejše mišice v telesu, to so globoke mišice ob hrbtenici in medenici.

Ob redni vadbi, ki vključuje tudi delo doma, boste razvili moč s katero boste lažje premagovali vsakodnevne aktivnosti, sednje v službi, stresne situacije, fizične obremenitve  in športne aktivnosti.

Studio Gibanica

V studiu Gibanica tehniko vadb pilatesa nadgrajujemo s sodobnimi spoznanji iz fizioterapije in medicine, saj lahko le tako zagotovimo strokovno, kakovostno in varno obliko vadbe.

Studio Gibanica je prvi studio v Sloveniji, kjer izvajamo skupinski in individualne treninge na različnih napravah za vadbo pilatesa (reformer, chair, tower, ladder barrel, spine corrector …), ki jih je razvil Joseph Pilates.

Skupinska vadba poteka v majhnih skupinah, kar omogoča, da se lahko kvalitetno posvetimo vsakemu posamezniku. Določene vaje se lahko prilagodijo vsaki stranki posebej glede na njene potrebe – to je tudi posebnost studijskega načina dela, ki omogoča, da z vsakim posameznikom delamo individualno, čeprav se telovadi v skupini. S takim načinom se dosežejo boljši rezultati v krajšem času.

Vadbe pilatesa potekajo ob različnih terminih v Ljubljaniin na Vrhniki.

Kaj potrebujem na pilatesu?

Vse pripomočke, ki jih uporabljamo pri pilatesu in ležalne podloge, dobite pri nas. Obvezna oprema so udobno športno oblačilo in brisača. Obutev ni potrebna, saj vadbo izvajate bosi ali v nogavicah.

Vadba traja 55 minut. Kaj lahko pričakujem na vadbi:

  • z vsako vajo, ki jo boste naredili boste krepili najpomembnejše mišice v svojem telesu,
  • učenje pravilne uporabe lastnega telesa,
  • vaje, ki vas bodo popolnoma zaposlile z razmišljanjem in zato bo to delo zelo težko,
  • učenje tehnike na način, da jo boste sposobni izvajati kjerkoli in kadarkoli in ne samo pod našim vodstvom,
  • sprostitev mišic,
  • razlago gibanja in osnovne anatomije o tem kako so naša telesa sestavljena,
  • napotke kako z rednim delom doma odpravljati mišične napetosti.

gibanica-pilates-poklicite1